Välkommen till Linköpings Parasportförening

Föreningen bildades den 22 augusti 1983, vår målsättning är att erbjuda träning till alla - oavsett funktionsnedsättning, ålder, kön och vilken nivå man önskar idrotta på. Kanske bara för motions skull eller kanske vill du tävla eller rent av elitsatsa - vilket som, ska du ha möjlighet göra hos oss.

För närvarande har vi sex sektioner i föreningen:

• Boccia; Taktikspel som spelas i lag och individuellt, personer med svåra funktionsnedsättningar kan spela med hjälp av en ränna.
  • Bordtennis; Spelas på samma sätt som ”friskpingis” av i stort sätt alla handikapp.
  • Goalball; Lagidrott för dig med en synnedsättning.
  • Mattcurling; Taktik- och precisionsport. Spelas inomhus på nålfiltsmatta.
  • Innebandy; Tuff sport för rullstolsburna
  • Bee Active Idrott och lek för rörelsehindrade ungdomar från 7-20 år & Bee Active Weekend; social verksamhet från 18 år.

Utöver dessa sektioner har vi ett flertal olika motionsgrupper.

Genom regelbunden träning kan vi bereda personer med funktionsnedsättning möjlighet till en meningsfull fritidssysselsättning som också bidrar till att förbättra individens kondition, balans, koordination, rullstolsteknik mm. och även stärka självförtroende och öka samhörighetskänslan.

Föreningen kan redovisa representation på landslagsnivå och har tagit många internationella medaljer vid Paralympics, världs- och europamästerskap samt svenska mästerskap.

Men som sagt, det viktigaste är inte internationella medaljer utan att alla ska nå ett välbefinnande utifrån sina egna förutsättningar!

Uppdaterad: 18 OKT 2017 13:14

Övrig Parasport