Hoppa till sidans innehåll

Parasport Sverige


Svenska längd- och skidskyttelandslaget med nya förbundskaptenen, Fredrik Uusitalo, är igång på allvar inför säsongen 2020/2021.
 
Igår öppnade ParaMe upp för allmänheten. Parasport Sverige har valt att använda CMS-systemet Contentful för innehållet på webbplatsen.
 
Nu är den äntligen här! ParaMe – sajten som främjar möjligheterna till ett fysiskt aktivt liv för personer med funktionsnedsättning. Du hittar över 60 idrotter och 200 föreningar på sidan och fler är på gång.
 
Nu är det bara en vecka kvar. Den 8 september öppnar ParaMe upp för allmänheten och redan nu kan du ta en titt på två filmklipp som kommer att finnas på sajten.
 
Missa inte årets Parasportvecka, vecka 37, som är fylld med utbildningar och föreläsningar om parasport.
 
Tisdagen den 8 september kommer du äntligen att kunna besöka ParaMe, för att på ett enkelt sätt hitta idrott, föreningar och träning som passar just dig.
 
Om en vecka är det premiär för Heja Sverigelaget!. I tv-serien får vi följa idrottarna Lille Ruoskanen, Linnéa Bäckman, Mike Malmer och Jimmy Andersson på deras resa till Special Olympics World Games i Abu Dhabi.
 
För första gången någonsin kunde svenska tv-publiken följa SM i parafriidrott live hemma i TV-soffan. "Ett väldigt stort steg för svensk parasport."
 
Inkluderat SM med friidrottare både med och utan funktionsnedsättning sätter guldkant på helgens tävlingar. "Det känns helt rätt att all friidrott avgörs på samma ställe", säger Magnus Olsson.
 
Högsta deltagarantalet sedan 90-talet, högpresterande tennis och strålande solsken. SM-helgen i Karlstad kan bara sammanfattas med ett ord, succé.
 
Mellan fredag och söndag arrangeras SM i rullstolstennis i Karlstad för första gången någonsin. ”Det ska bli en stor ära att få dela ut SM-medaljer i helgen”, säger Jonas Wahrolin, ordförande i Karlstads TK.
 
”Jag vill sprida en tro på sin egen förmåga”, säger Fatmir Seremeti om sin känslosamma självbiografi, ”Från mörker till framgång”.
 
I helgen avgjordes SM i tempo efter 300 dagars tävlingsuppehåll. ”Så skönt att få uppleva tävlingsnerverna igen”.
 
När Almedalsveckan ställdes in ställde Parasport Sverige om. I Paradalen Online hölls fördjupande samtal med samtliga riksdagspartier om satsningar på mer parasport.
 
I höst lanseras ParaMe, där du på ett enkelt sätt hittar paraidrott och andra fysiska aktiviteter. Sajten är byggd så att den ska passar dig som användare och den går att använda tillsammans med olika typer av hjälpmedel.
 

Övrig Parasport

Parasport Sverige 
Parasport Östergötland

 

Sponsorer

                                        LF_Logo_Ostgota_Vanster_RGB

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

LPF logo

www.lhif.se

013-13 39 79

  ______________________

 

 

 

räknare
Besökare

Postadress:
Linköpings Parasportförening - Parasport
Västra Vägen 32
58228 Linköping

Kontakt:
Tel: 013133979
Fax: 013133979
E-post: info@linkopingsparasport.se

Se all info