Hoppa till sidans innehåll

Parasport Sverige


I Malmö, Östersund och Eskilstuna erbjuds fler sommaraktiviteter och träning för barn och unga med funktionsnedsättning genom Parasport Sveriges projekt Champa Lots.
 

De får Lions Bragdlejon

(2020-06-30 10:22)
Kampsportaren Jenny Öster-Hall och bordtennisspelaren Nicklas Westerberg får Lions Bragdlejon.
 
Para-SM i friidrott avgörs den 15-16 augusti i Uppsala. Anmälan för deltagare är öppen till och med den 6 augusti.
 
Almedalen 2020 är inställt, men det politiska samtalet fortsätter. Med avstamp i det nya Parasportpolitiska programmet har Parasport Sverige bjudit in representanter från samtliga riksdagspartier till samtal i Paradalen Online.
 
Svenska Golfförbundet bjuder in till ett roligt och utvecklande tvådagars golfläger för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Alla är välkomna, oavsett tidigare golferfarenhet.
 
Goalball-landslagen får gemensam landslagsledning och ny förbundskapten blir Annika Klingström. "Det känns väldigt kul att vi har fått den på plats och att vi kan lansera den nu", säger sportchef Ines Lopes.
 
Under alla mina år som synskadad har jag mött väldigt många människor i olika sammanhang och situationer. För det allra mesta har jag blivit bemött med respekt, förståelse och precis som vem som helst.
 

Parasportmagasinet nr 2

(2020-06-12 13:10)
Ännu ett fullmatat magasin är nu här. Läs om talangen som äntligen har hittat hem, om Fia Fjelddahls makalösa år och mycket mer.
 
Tack vare ett samarbete med Target Aid kan nu föreningar inom Parasport Sverige få hjälp med att starta insamlingar till sin verksamhet.
 
Från och med den 14 juni kommer tävlingsidrott utan publik att vara tillåtet. Dessutom får symptomfria personer resa fritt i Sverige från och med 13 juni.
 
Snart är det dags. Till hösten lanseras ParaMe, sajten som blir unik och revolutionerande inom idrottsrörelsen. ”ParaMe kommer att bli det stora skyltfönstret för parasport i Sverige”, säger projekledaren Elin Ström.
 
Digitala träningspass som med få hjälpmedel går att genomföra på hemmaplan. ParaPepp är äntligen här. "Gensvaret har varit helt fantastiskt", säger projektledaren Hanna Isaksson.
 
Nu är det hög tid att ansöka om kompensationsstöd till följd av coronapandemin och ta del av det stödpaket som regeringen har format till idrottsrörelsen.
 
30/30-fonden är ett initiativ från hockeymålvakten Henrik Lundqvist och Unibet. Syftet är att ge tillbaka till svensk idrott och hjälpa föreningar runt om i landet. De föreningar som väljs ut tilldelas 30 000 kronor.
 
Älvsby Parasport – så heter den allra första vinnaren i nyinstiftade ATG Drömfond Parasport.
 

Övrig Parasport

Parasport Sverige 
Parasport Östergötland

 

Sponsorer

                                        LF_Logo_Ostgota_Vanster_RGB

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

LPF logo

www.lhif.se

013-13 39 79

  ______________________

 

 

 

räknare
Besökare

Postadress:
Linköpings Parasportförening - Parasport
Västra Vägen 32
58228 Linköping

Kontakt:
Tel: 013133979
Fax: 013133979
E-post: info@linkopingsparasport.se

Se all info