Hoppa till sidans innehåll

Marias summering av säsongen

21 NOV 2019 12:00
Läs Maria Bjurströms tankar om säsongens sista världscuptävling och summering av året:
  • Skapad: 21 NOV 2019 12:00

Färdigspelad i Portugal på världscup. Det var en liten trupp från Sverige för det var bara jag som hade fått en plats så det var bara jag, mamma och vår coach 😊 Tävlingen började i onsdags, det var 24 spelare och nästan alla ligger topp 24 i världen så det var extremt tufft!

Det spöregnade och hade gjort det hela natten så det var sjö i materialrummet, men min ränna hade inte blivit blöt. Första matchen i gruppspelet var mot en portugis som jag aldrig hade mött så det var kul med lite nytt motstånd. Taggad och in för att värma upp inför matchen. NEJ!!! En förlängare hade svällt så den gick inte ner i själva rännan, panik! Istället för att börja värma upp fick vi försöka fila för annars hade jag inte kunnat spela. Ni kan ju gissa hur matchen gick. Inte alls! Jag hann ju inte kontrollera längderna på bollarna som också hade påverkas av fukten så de blev en meter för korta. Jag förlorade och det kändes väldigt surt när det berodde på materialet.

Samma eftermiddag hade jag min andra match mot en tjej från Hong Kong och där hade jag fått i ordning lite mer på bollarna. Jag är väldigt nöjd med den matchen för hon ligger 3a i världen och jag förlorade bara med 4-2, vilket känns väldigt bra. Nu vet jag att jag kan sätta hårt motstånd mot de bästa i världen och kanske vinna!

Sista gruppspelsmatchen fick jag möta en ryss som jag heller aldrig hade mött. Trots att matchen var väldigt jämn förlorade jag så alltså ingen bra tävling för mig.

Då var den här säsongen slut och den har varit extremt lång. Första internationella tävlingen var i mitten av mars så hela året har jag tränat med fullt fokus så nu tar jag ledigt ett tag från bollarna haha😊 Jag ser med stolthet tillbaka på säsongen där jag började med att ta min andra seger i Kroatien, 7a på en världscup i Montreal, 4a med laget på Sardinien och 11a på EM i Spanien.

Sista tävlingen blev det en total flop och jag är så arg att ett regnväder kan förstöra så mycket. Men det här var en bonustävling så jag ligger fortfarande bra till på rankningen, vilket känns grymt bra 😊 Men det hade aldrig gått utan alla fantastiska människor som har trott och stöttat mig ❤ Ni betyder så himla mycket och jag är så glad och tacksam att ni vill vara med på den här resan ❤ Tack för att ni finns 😊

#bocciasverige

Skribent: Agneta Lidman
E-post: Adressen Gömd

 Swedbank    

LF_Logo_Ostgota_Vanster_RGBimage46k78.png 

imageviq6s.png

Östgöta Correspondenten        Handelsbanken

              imagenlj8i.png 

    

brand-logo  

                        h   
Linköping Rotaryklubb               


imagepdh4.png
image2s1e8.png

NY – Måleri-Hantverkarna

 
ll

LPF logo

013-13 39 79

  ______________________

 

 

räknare
Besökare

Postadress:
Linköpings Parasportförening - Parasport
Västra Vägen 32
58228 Linköping

Kontakt:
Tel: 013133979
Fax: 013133979
E-post: info@linkopingsparas...

Se all info