Hoppa till sidans innehåll

Marias fantastiska debut!

17 SEP 2016 09:52
  • Uppdaterad: 17 SEP 2016 10:18

Det har väl inte undgått någon att Maria gjorde en fantastisk debut i Paralympics och vi är alla oerhört stolta! Här nedan följer hennes egna ord:

Jag vill börja med att tacka ALLA, mina fantastiska vänner, assistenter, familjen och alla ni andra som har stöttat och hejat på mig på vägen till paralympics och under! Det betyder så otroligt mycket och jag är så himla glad att jag har så fantastiska människor omkring mig:-) Utan er hade det inte blivit något Rio!

Då har jag packat ner rännan för nu är Paralympics slut för mig för den här gången. Det har varit en helt magisk och lite halvgalen upplevelse:-) Jag har fått nypa mig i armen flera gånger och intala mig själv om att just nu lever jag min dröm! Det är en helt obeskrivlig känsla!

Jag kom till Rio förra måndagen, men jag började tävla i tisdags så den första veckan tränade jag bara och kunde acklimatisera mig till dels värmen och tidsomställningen, men också till allt runtomkring. Det här är inte som ett VM eller någon annan tävling för det är mycket mer människor och allt är så.jättestort! Bara matsalen tar 6000 personer och har allt så problemet är bara vad vi ska äta.

Mina träningar kändes bra. Från början skulle jag bara få 2 timmars träning i arenan men förbundskaptenen fixade så att jag fick en timme till så det kändes bra. Resten av träningspassen hade jag i träningshallen. Men jag väntade hela tiden på att få börja tävla, speciellt när jag tittade på lagspelet.

I tisdags kl 5 var det äntligen dags för mig att gå ut på arenan :-) Jag hade en brasse och en tjej från Singapore i min grupp så jag visste att det skulle bli väldigt tufft. Eftersom jag var andra rankad i gruppen mötte Brasilien och Singapore varandra först. Då vann Singapore så jag visste att jag var tvungen att vinna över henne för annars skulle hon gå vidare.

Hela sommaren har jag oroat mig för hur jag skulle reagera när jag kom ut på banan. Orolig behövde jag inte alls ha varit för jag var alldeles coollugn och bara njöt! Det resulterade i att jag spelade jäkligt bra boccia så jag VANN:-):-) Den känslan går inte att beskriva! Bara skrek av lycka! Första matchen i paralympics och vinst. Kan det bli bättre? Adrenalinet var så högt så jag hade svårt att somna den kvällen.

Sedan var det match mot brassen och den var avgörande vem som skulle gå vidare, men jag fortsatte spela lugnt och avslappnat så det gick bättre än förväntat. Jag tror jag gjorde min livs match för alla bollar gick dit jag ville så jag vann och gick vidare till kvartsfinal:-)

Där mötte jag en portugis som har spelat i typ 20 år så även om jag spelade jättebra hade jag inget att sätta emot. Jag förlorade och slutade 8:a och DET ÄR JAG SÅ HIMLA STOLT ÖVER :-) Vem hade trott det? Inte jag iallafall. Jag var rädd att komma sist men det behöver jag inte vara haha :-) 

Och paralympics mest fotograferade hår har jag också så det är kul och coolt! Det har varit en helt fantastiskt resa men nu ska det bli skönt att ta semester från boccian ett tag och göra andra saker. Ta hand om min stackars kropp som har suttit i 2 veckor :-) Tack till min stora hejarklack! Ni är guld:-)

 

Skribent: Agneta Lidman
E-post: Adressen Gömd

 Swedbank    

LF_Logo_Ostgota_Vanster_RGBimage46k78.png 

imageviq6s.png

Östgöta Correspondenten        Handelsbanken

              imagenlj8i.png 

    

brand-logo  

                        h   
Linköping Rotaryklubb               

imagepdh4.png    
image2s1e8.png

NY – Måleri-Hantverkarna  


 
ll

LPF logo

013-13 39 79

  ______________________

 

 

räknare
Besökare

Postadress:
Linköpings Parasportförening - Parasport
Västra Vägen 32
58228 Linköping

Kontakt:
Tel: 013133979
Fax: 013133979
E-post: info@linkopingsparas...

Se all info

Trygg idrott banner.jpg