Hoppa till sidans innehåll

Linköpings Parasport får projektstöd med 6,8 miljoner kronor!

27 FEB 2020 13:13
Att träna, motionera och röra på sig är viktigt för alla människor! Drabbas man av tex stroke, MS eller annan sjukdom är det än viktigare.
  • Uppdaterad: 27 FEB 2020 22:39

Men vart ska man vända sig för att få rätt träning efter sjukhusvistelsen om man drabbas? Var kan man träffa människor med liknande förutsättningar till träning?

Dessa frågeställningar har gjort att vi i Linköping Parasport har sökt ett Arvsfondsprojekt för att skapa förutsättningarna och i förra veckan fick vi det glada beskedet - projektet "Life in motion" beviljas drygt 6,8 miljoner!

Projektet i korta drag
Vi vill hjälpa till genom att visa att idrott, rörelse och gemenskapen som följer kan vara vägen ut ur ofrivillig isolering och därmed höjs livskvaliteten.

Vi kommer under 3 års tid finnas på plats vid vård- och rehabinstanser för att skapa personliga relationer och prata med både personal och patienter om projektet. Intresserade deltagare och deras anhöriga kommer att slussas till våra nystartade aktiviteter på föreningshuset Fontänen. Deltagarna i projektet kommer även att erbjudas bla. dietist, anhörigträffar, förebilder, samtalsgrupper, mentorer, träffar med patient- och funktionsrättsorganisationer.

Projektet kommer att ske i nära samarbete med Neuro Linköping och Rörelse och Hälsa Neurorehab som är samarbetspartner tillsammans med Kultur- och Fritidsnämnden i Linköpings kommun.

- Det är med stor glädje vi har tagit emot detta fantastiska besked! Med projektets hjälp kommer vi kunna göra stor skillnad för vuxna med funktionsnedsättningar – vi har en spännande tid framför oss!

Mer information om projektet kan fås av:

Mattias Karlsson
Vice ordförande, Linköpings Parasportförening
E-post: This is a mailto link
Mobil:  070-325 81 86

eller

Agneta Lidman
Föreningsutvecklare, Linköpings Parasportförening
E-post: This is a mailto link
Mobil:  073-942 47 07

Skribent: Agneta Lidman
Epost: Adressen Gömd

 Swedbank    

LF_Logo_Ostgota_Vanster_RGBimage46k78.png 

imageviq6s.png

Östgöta Correspondenten        Handelsbanken

              imagenlj8i.png 

    

    

                        h   
Linköping Rotaryklubb               

l

 ll

LPF logo

013-13 39 79

  ______________________

 

 

 

räknare
Besökare

Postadress:
Linköpings Parasportförening - Parasport
Västra Vägen 32
58228 Linköping

Kontakt:
Tel: 013133979
Fax: 013133979
E-post: info@linkopingsparas...

Se all info