Hoppa till sidans innehåll

Sommarlägret i Missmyra 2011

12 JUN 2011 09:21
Som varje år blev 2011 års upplaga av Missmyralägret en succé. Vad mer kan man förvänta sig av bra väder, glatt humör och roliga aktiviteter? I år så kunde man till och med njuta av en extra dag på lägret då det gick från torsdagen och ända fram till söndagen, vilket gav lägrets deltagare en hel dag till att lära känna varandra lite bättre och utnyttja den tiden som man fått till max. För en sak kan var och en av deltagarna fastställa när de åker hem på söndagen – att tiden går fort, nästan lite för fort när man har roligt. Nedan kan du läsa om de bästa bitarna ur denna ständiga succé: MISSMYRALÄGRET.
  • Skapad: 12 JUN 2011 09:21

Tipspromenad och en varm brasa
Lägerledarna Mats Persson, Mia Claesson, Emma Sjöström och Robin Thörnqvist fanns på plats för att välkomna de ivriga deltagarna till lägret. Efter en tids uppackning och incheckning så spelades det kubb, brännboll och andra roliga aktiviteter på gården innan det var dags för tipspromenaden där många lyckades pricka in många rätta svar. Tipspromenaden ledde i vanlig ordning ner till sjön, där deltagarna möttes av korv som var redo att grillas. Medan alla åt och släkte törsten så var det en liten prisutdelning för tipspromenaden där alla fick belöning för sitt tänkande.

 

Fri aktivitet men tidigt i säng för en god anledning

Efteråt så var det fri aktivitet uppe vid huset, då det var utspritt. Några spelade fotbollsspel och tittade lite på TV, andra spelade olika spel i form av Allsång på Skansen och Poker, och några spelade Bordtennis – ja det fanns något för alla, som vanligt.

Men det blev tidigt i säng för lägrets deltagare runt 22 tiden, så att de skulle orka med de roliga men uttröttande aktiviteterna som skulle gå av stapeln på för- och eftermiddagen dagen därpå. Vid 23 ungefär var allt tyst och lugnt runt om på lägret.

 

Trötta miner & En dålig nyhet – som passerade snabbt
Fredagen kanske inte började riktigt som alla hade tänkt sig. De flesta hade nog förväntat sig att vara lite trötta, men ett par ledsna miner uppstod när det informerades om att den populära aktiviteten att åka Fyrhjuling blev inställd på grund av att den inte riktigt ville fungera som den skulle. Men det var inte riktigt någon som deppade så länge på det utan det ersattes på bästa sätt av andra roliga aktiviteter som till exempel Kubb, Brännboll och blåsrör. När det var dags för lunch, var alla lika glada som vanligt.

 

Sommarens första bad

Efter lunch bar det av ner mot sjön, och tack vare ett strålande väder var det snålt med klagomål. För många blev det säsongens första bad – vare sig de ville eller inte. Vissa fördrev tiden på bästa sätt genom att åka båt, kanot eller kajak, och vissa hoppade omkring i vattnet som fiskar och lite längre bort kunde man kyla ner sig lite i skuggan genom att skjuta lite blåsrör om man så ville. Som med precis allt annat så följde det med någonting som alla kunde göra.

 

Lördagskvällen blev sen

På lördagen så utspelades det liknande aktiviteter som det gjorts på fredagen, och på kvällen så hade ledarna satt ihop en ordlek som deltagarna var tvungna att tänka till på lite extra – men alla löste ordet, vilket är väldigt imponerande eftersom att ordet Universitetssjukhuset inte är det första man tänker på direkt.

Maten på kvällen är fortfarande en stående succé, i form av Tacos. Alla åt gott och blev proppmätta, och efter maten så var det fri aktivitet med bordtennis, minicurling, fotboll och andra uteaktiviteter, vad man nu ville göra så var det helt upp till deltagaren själv. Vid 24 tiden så berättades det spökhistorier och en timme efter det så hade de flesta gått och lagt sig – men för de som hörde historierna kanske inte sov så gott ändå.

 

Söndagens femkamp, födelsedag och adjö

Söndagen är som bekant den sista dagen på lägret. Vid frukosten blev det sång i form av firande av deltagaren MARTIN RANDOW som fyllde 26 år, ett stort grattis till Martin!

Innan lunch så utspelades den årliga femkampen på innergården på lägret. De knepiga grenarna var ingen match för deltagarna som alla skrapade ihop massvis med poäng.

Efter lunchen så bar det av ner till sjön, men denna gång var det inte lika skönt i vattnet som de tidigare dagarna då det hade blåst ganska hårt under morgonen och under tiden deltagarna befann sig därnere.

Vid fikat så passade de flesta på att tacka varandra för ett trevligt läger medan vatten och saft serverades och några passade på att hitta på ett sista bus i form av en hink fylld med vatten, och vem annars än MATS PERSSON som olyckligtvis hamnade under hinken.

Vid 16 tiden hade de flesta åkt och man kunde fastställa att Missmyralägret 2011 blev som vartenda år – en supersuccé. 

 

Jag skulle vilja önska alla en trevlig sommar och ett härligt lov, så ses vi igen till hösten. Och glöm inte att anmäla er till LHIF:S vinterläger i Missmyra, som också utvecklats till en succé under de senaste åren! Ni är bäst!

Philip Brooks
 

Skribent: Mats Persson

 Swedbank    

LF_Logo_Ostgota_Vanster_RGBimage46k78.png 

imageviq6s.png

Östgöta Correspondenten        Handelsbanken

              imagenlj8i.png 

    

brand-logo  

                        h   
Linköping Rotaryklubb               

imagepdh4.png    
image2s1e8.png

NY – Måleri-Hantverkarna  


 
ll

LPF logo

013-13 39 79

  ______________________

 

 

räknare
Besökare

Postadress:
Linköpings Parasportförening - Parasport
Västra Vägen 32
58228 Linköping

Kontakt:
Tel: 013133979
Fax: 013133979
E-post: info@linkopingsparas...

Se all info

Trygg idrott banner.jpg