Hoppa till sidans innehåll

Maria nära vinst!

18 SEP 2012 21:51
First Class Boccia 2012
Helgen 15-16 september anordnade vi för fjärde året en sverigetävling i boccia klass1.
Fyra kastare och nio rännspelare varav fem LHIFare ställde upp.
  • Skapad: 18 SEP 2012 21:51

Vår Maria Bjurström såg taggad ut redan i lödagens gruppspel och gick obesegrad genom detta o slog där bl a sverigeettan Sebastian Högrell, 3V Göteborg.

På söndagen vann Maria både kvart- och semifinal ganska lätt och mötte återigen Sebastian i finalen. Det blev en mycket jämn match där finalisterna tog en i varje omgång så slutresultatet blev 2-2 och matchen fick avgöras i tiebreak.

Tiebreak går till så att man lägger ut det vita målklotet på mittkrysset och en spelare får via slantsingling chansen att börja. Sedan spelas vardera sex färgade bollar ut i vanlig ordning dvs den som ligger längst ifrån den vita spelar tills hen är närmast eller har slut på bollar.

Maria placerade en boll ganska nära målklotet. Sebastian som är en taktiker svarade med att spela ut en rad bollar mellan Maria och den vita och därefter spränga bort Marias poängboll och lägga sig själv närmast. Maria hade sen ett digert arbete att spränga undan Sebastians mur innan hon kunde komma åt målklotet. Den sista bollen svepte förbi några mm från sitt mål men var bara lite för hård eller lite för sned för att ta Maria skulle vinna. Onödigt spännande!

 

De övriga LHIFarna placerade sig:

5. Robin Asklöf

6. Inger Dahlquist

7. Martin Randow

9. Linus Lindqvist

 

Paralympikern Christoffer Hagdahl, FIFH Malmö mötte Carl-Johan Hamm, 3V Göteborg i match om 3e pris. Calle ledde inför sista omgången m 3-1 men då skärpte Christoffer till sig och lyckades ta 3 poäng så matchen slutade 4-3 till Christoffer. Det var ju nära att Christoffer blivit utan medalj något som inte hänt tidigare så vitt jag vet.

Podiet FCB2012

Christoffer, Sebastian och Maria

 

De fyra kastarna spelade ett gruppspel på lördagen och ett på söndagen så alla mötte alla två gånger. Roger Andersson, FIFH Malmö gick obesegrad genom alla matcher medan det var betydligt jämnare mellan Helsingborgsspelarna Maria Nilsson som slutade tvåa och Thomas Ottosson som blev trea.

PodieBC1 FCB12

Thomas, Roger och Maria

 

Scandic Frimurarhotellet gav oss god service med rum till bra pris för gästerna och god mat på vår gemensamma middag. Vi säger också tack till BW:s mat som servade oss med god catering som vanligt på söndagen och önskar Björn lycka till i hans framtida yrkesbana.

 

Till slut vill jag tacka alla funktionärer från LHIF och NHIF som med bara en lunch som ersättning offrat en hel helg på att ro arrangemanget i hamn.

Ett stort tack till sponsorerna i alfabetisk ordning:

Assistansbolaget i Sverige AB,

Björkö Assistans AB,

Hammarstrands Assistans,

Hand i Hand Assistans,

Humana Assistans AB,

NCC i Mjölby och

Svensk Personlig Assistans.

 

Helge Randow

Sektionsledare Boccia klass 1

Skribent: Helge Randow

 Swedbank    

LF_Logo_Ostgota_Vanster_RGBimage46k78.png 

imageviq6s.png

Östgöta Correspondenten        Handelsbanken

              imagenlj8i.png 

    

brand-logo  

                        h   
Linköping Rotaryklubb               

l

 ll

LPF logo

013-13 39 79

  ______________________

 

 

räknare
Besökare

Postadress:
Linköpings Parasportförening - Parasport
Västra Vägen 32
58228 Linköping

Kontakt:
Tel: 013133979
Fax: 013133979
E-post: info@linkopingsparas...

Se all info