Hoppa till sidans innehåll

Rapport från VM i Kina

06 OKT 2014 08:54
VM började veckan efter vi kom dit så den första veckan tränade vi och kunde acklimatisera oss med tanke på tidsskillnaden. Vi hade verkligen turen på vår sida för tre av fyra dagar fick vi träningstider på förmiddagarna, vilket resulterade i att vi kunde turista på eftermiddagarna. Vi besökte muren och Den förbjudna staden. Det var häftigt, för min familj skulle aldrig ha åkt till Kina om inte jag hade spelat boccia. Tänk vilka äventyr jag tar ut min familj på haha!
  • Skapad: 06 OKT 2014 08:54

VM började med lagspel och vi hade redan fått veta vilka länder vi skulle möta. Vi hade ingen lätt grupp för vi skulle möta Korea, som är bäst, Storbritannien och Colombia. Det svenska landslaget spelade jättebra alla tre matcherna, men motståndet var förståss stenhårt. Vi vann bara mot Colombia, vilket inte var så konstigt för Korea och Storbritannien gjorde upp i finalen. I efterhand är vi nöjda för vi kunde inte ha spelat bättre. Totalt slutade vi 11 av 18 så vi tog ett steg upp på rankningen, vilket betyder att vi är klara för EM nästa år! Nu ligger vi 11 på rankningen och om vi ska komma till Paralympics i Rio 2016 måste vi ligga sämst sjua på rankningen, men vi är på god väg!
 
I individuella spelet gick det otroligt bra! Eftersom jag inte har tävlat så mycket internationellt var jag lågt rankad så jag visste inte om jag skulle få spela individuellt. Det var 50 deltagare och 48 skulle få spela, men jag hoppades och förberedde mig hela tiden på att spela. Några dagar innan vi åkte var det klart att jag fick spela individuellt. Jag blev så glad även om jag trodde att jag skulle komma sist. Jag skulle möta en från Kanada som ligger sexa på världsrankningen och en från Argentina som ligger 32. Jag visste att jag  var tvungen att vinna båda matcherna för att gå vidare till slutspel, men trodde att jag skulle få storstryk. Jag hade fel för jag vann båda matcherna ganska stort så jag gick vidare till åttondelsfinal. Där mötte jag en belgare och den matchen är nog den bästa matchen som jag har spelat, för alla bollar gick dit jag ville. Trots att jag förlorade med 4-2 är jag otroligt nöjd! På mitt första VM slutade jag 11 och det hade jag aldrig trott. Är så glad! Nu ska jag spela in nytt material så det blir en kul och spännande höst! När jag var i Portugal i somras köpte jag en ny ränna för att kunna utvecklas. Nu är det dags att spela in den och jag vet att den kommer bli jättebra!
 
Ha det så bra!
 
Med varma hälsningar
Maria Bjurström
Skribent: Mats Persson

 Swedbank    

LF_Logo_Ostgota_Vanster_RGBimage46k78.png 

imageviq6s.png

Östgöta Correspondenten        Handelsbanken

              imagenlj8i.png 

    

Bjurfors   Elon – handla online

    

                        h   
Linköping Rotaryklubb               

l

 ll

LPF logo

013-13 39 79

  ______________________

 

 

 

räknare
Besökare

Postadress:
Linköpings Parasportförening - Parasport
Västra Vägen 32
58228 Linköping

Kontakt:
Tel: 013133979
Fax: 013133979
E-post: info@linkopingsparas...

Se all info