Hoppa till sidans innehåll

LHIF i Berlin marathon

27 SEP 2011 13:35
Efter att ha tränat hela våren och sommaren var det äntligen dags för avfärd mot Berlin. Två taggade åkare i form av Arvid Blomander och Christer Bülow påbörjade resan ner till Berlin marathon under förra torsdagen.
  • Skapad: 27 SEP 2011 13:35

Det visade sig att det skulle bli en betydligt kämpigare utmaning för de båda åkarna än vad de räknat med.

För Christers del började bekymren redan under avresedagen med feberfrossa och en akutinsatt antibiotikabehandling. På lördagen var han dock "pigg" nog att bestämma sig för att delta i loppet trotts allt. På söndag morgon kändes det dock inte riktigt lika självklart efter en febrig sömnlös natt. Men väl i Berlin så måste man ju åtminstone starta! Loppet fick fullföljas med en något försiktigare strategi än planerat, men energin räckte trotts allt hela varvet runt utan att kroppen sa ifrån "mer än vanligt".

 

För Arvids del började bekymren någonstans mellan 5 och 10 kilometer in i loppet. Ena hjulet på rullstolen kom ner i ett spårvagnsspår och på väg upp ur detta strök ett antal ekrar med i hjulet. Trotts krökta ekrar som spretade ut mot underarmarna så valde Arvid att fortsätta. Ju längre loppet fortskred, ju fler ekrar gick av. Efter att ha sett rullstolen efter målgång, så måste jag säga att det är otroligt att stolen gick att köra överhuvudtaget. Varannan eker på ena hjulet hade ryckts loss och krökts utåt. Hjulet hade helt tappat sin styrsel och lutade mot hjulskärmens insida vilket bromsade stolen kraftigt under åkningen.  Det är ingen tvekan om att Arvid haft den tuffaste dagen av samtliga rullstolsåkare där ute den dagen.  

 

Varken Arvid eller Christer hade nog planerat för de resultat de uppnådde, men under rådande förhållanden så är det ändå två mycket nöjda åkare som återvände hem till Linköping efter att ha fullföljt loppet.

Skribent: Christer Bülow

Övrig Parasport

Parasport Sverige 
Parasport Östergötland

 

Sponsorer

                                        LF_Logo_Ostgota_Vanster_RGB

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

LPF logo

013-13 39 79

  ______________________

 

 

 

räknare
Besökare

Postadress:
Linköpings Parasportförening - Parasport
Västra Vägen 32
58228 Linköping

Kontakt:
Tel: 013133979
Fax: 013133979
E-post: info@linkopingsparas...

Se all info