Hoppa till sidans innehåll

EM äventyret i Portugal

02 SEP 2013 08:30
Maria Bjurströms rapport från sommarens Europa Mästerskap.
  • Skapad: 02 SEP 2013 08:30

Den 12 juni var det dags för mitt livs upplevelse för då fick jag följa med landslaget på EM i Portugal. Det är det bästa som jag har gjort för det var så himla kul. EM började den 17 så de första tre dagarna hade vi tillgång till arenan för att träna. Jag tycker att det var jättebra för då fick både mamma och jag känna på arenan och jag tror att det hjälpte oss att lugna nerverna. Vi var ju gröngölingar och fattade inte riktigt hur stort det var.
Tävlingen började med lagspel och eftersom vi är tre i laget får någon sitta på avbytarbänken. Kvällen innan pratade förbundskapten med mig och sa att jag skulle få börja matchen tillsammans med Sebastian..  Okej gud vad kul, tänkte jag. Jag var ju där för att spela så jag tänkte inte så mycket på det. Jag glömde bara en liten sak: att berätta för mamma att vi skulle starta, ups. Hon blev inte så glad när det kröp fram en halvtimme före matchstart, men då slapp hon att vara nervös och kunde sova gott om natten =) Vår första match var mot Turkiet som aldrig hade varit på någon tävling tidigare så vi vann 21-0. En kanonstart på min EM-debut så det var kul! Den andra matchen fick jag sitta på avbytarbänken och då mötte vi Irland så vi förlorade mot. I kvartsfinalen fick Sverige möta Portugal och då åkte vi ut tyvärr. Det var 18 lag med och vi kom sjua så vi är klara för VM nästa år =)
När jag spelade individuellt gick det också jättebra! I den första matchen fick jag möta en från Irland som ligger femma i Europa så jag tänkte att jag skulle få storstryk, men icke. Jag vann med 5-2. Det var en underbar känsla som inte går att beskriva! Nästa match spelade jag mot en från Färöarna och då vann jag också. I den sista matchen mötte jag en Tjeck som jag förlorade mot. Vi var fyra i varje grupp och bara ettorna och de två bästa tvåorna gick vidare så jag gick inte vidare. Men det gjorde inte så mycket för jag är hur nöjd som helst över min insats. Jag lärde mig enormt mycket så nu är det bara att träna på till kommande tävlingar =) 
Skribent: Mats Persson

 Swedbank    

LF_Logo_Ostgota_Vanster_RGBimage46k78.png 

imageviq6s.png

Östgöta Correspondenten        Handelsbanken

              imagenlj8i.png 

    

brand-logo  

                        h   
Linköping Rotaryklubb               

imagepdh4.png    
image2s1e8.png

NY – Måleri-Hantverkarna  


 
ll

LPF logo

013-13 39 79

  ______________________

 

 

räknare
Besökare

Postadress:
Linköpings Parasportförening - Parasport
Västra Vägen 32
58228 Linköping

Kontakt:
Tel: 013133979
Fax: 013133979
E-post: info@linkopingsparas...

Se all info

Trygg idrott banner.jpg